Як вибрати ПЗІП для сонячних електричних станцій

Юрий Тромса 12 квітня 2021

Фотоелектричні станції (ФЕС) потребують захисту від грозової імпульсної перенапруги.

Як вибрати ПЗІП LSP на стороні постійного струму для гібридних та мережевих інверторів?

Cкористуйтеся рекомендацією експертів Stemwork.

Читать далее →

Stemwork вибирає пристрої захисту від імпульсних перенапруг ТМ LSP

Юрий Тромса 16 грудня 2020

Необхідність використання ПЗІП (пристрої захисту від імпульсних перенапруг) в Україні регламентує ПУЕ та стандарти по захисту від блискавки EN та IEC 62305. При цьому враховується, як можливість людських втрат, так і матеріальних цінностей. І чим більше ми використовуємо ПЗІП (скоординований захист), тим менше ризик втрат. До перешкод на шляху зниження перерахованих ризиків відносяться вартість і якість УЗИП.

Наша мета - зробити захист від імпульсних перенапруг доступною, зберігаючи високу якість і надійність.

Для пошуку виробника ПЗІП використовувалися такі критерії: 

Читать далее →

Пристрої захисту від імпульсних перенапруг (ПЗІП) для сонячних станцій

Юрий Тромса 06 жовтня 2020

Cонячні фотовольтаїчні електростанції є одним з ключових джерел відновлюваної енергії в усьому світі, а їх розміри і кількість постійно зростають.

Розміщення станцій на великій, відкритій території робить їх уразливими до стрибків перенапруги від ударів блискавок і статичних розрядів, а основним завданням на етапі проектування даних об'єктів, є захист від прямих і непрямих ударів блискавки, які представляють високий ризик пошкодження обладнання.

Захист від перенапруг PV Combiner Box Рішення для захисту сонячной станції

Наслідки прямого або непрямого удару блискавки, що потрапляє в електричну систему, можуть бути катастрофічними. Якщо установці буде завдано значної шкоди, власник зіткнеться з високими витратами на ремонт обладнання і втратою доходів в результаті втрати продуктивності. Важливо, щоб скачки напруги перехоплювалися до того, як вони виведуть з ладу обладнання: фотоелектричні модулі, інвертора, комбайнер бокси.

Читать далее →